Racuchy z jabłkami już raz były na blogu, ale tym razem w nieco innym przepisie-zapraszam!
- 4 jajka,
- 500g mąki,
- 2 szklanki kefiru lub maślanki [można zastąpić mlekiem],
- cynamon,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 4 jabłka
- szczypta soli,
- tłuszcz do smażenia.
Jajka, kefir, sól i mąkę z proszkiem do pieczenia mieszamy mikserem na jednolitą masę.
Jabłka obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Wrzucamy do ciasta i delikatnie mieszamy.
Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Podajemy ze śmietaną lub z cukrem pudrem.
Smacznego!
Uwielbiam takie owocowe posiłki <3
Tak wyjebistych racuchów jeszcze nie jadłem, mega! :)
OdpowiedzUsuńAż mam ochotę założyć fartuch i zabrać się do roboty by przerobić ten pyszny przepis!
OdpowiedzUsuńZrób, zrób-albo przyjedź na degustację :)
Usuń