środa, 1 czerwca 2016

Pikantne, pomidorowe curry z mleczkiem kokosowym

Dziś na obiad proponuję pikantne, pomidorowe curry. Moje było dość rzadkie, podane z ryżem-taka inna wersja zupy pomidorowej, ale można zrobić gęstszą wersję i podać jako mięso z sosem.


Składniki:
- 500g mięsa,
- puszka krojonych pomidorów
- puszka mleka kokosowego,
- cebula,
- przyprawy: curry, imbir, kurkuma, papryka słodka i ostra, sól, pieprz
- oliwa




Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Mieszamy go w misce z przyprawami. Cebulę obieramy, kroimy i podsmażamy na oliwie. Ja miałam oliwę z chili dlatego nie dodawałam już ostrej papryki do mięsa. Chwilę smażymy i dodajemy pomidory z puszki. Od czasu do czasu mieszamy. Po ok. 10min dodajemy mleko kokosowe.



Smacznego! 

3 komentarze:

Dziękuję za komentarz!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *