wtorek, 7 czerwca 2016

Zapiekana cukinia

Tym razem coś wegetariańskiego, idealny pomysł na kolację: zapiekana cukinia



Składniki:

  • 2 cukinie,
  • 2 pomidory,
  • ser żółty lub mozzarella,
  • przyprawy: sól, pieprz, czosnek, świeża bazylia
Cukinię przekrawamy wzdłuż, posypujemy solą, pieprzem, czosnkiem. Układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym  i podpiekamy ok. 30 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.
 
Na podpieczonej cukinii układamy pomidora i ser i pieczemy jeszcze 15 minut, do czasu, aż ser się rozpuści.
Posypujemy świeżą bazylią.
Oczywiście można podać również wersję mięsną, z mięsem mielonym.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarz!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *