poniedziałek, 15 grudnia 2014

Pyszne i zdrowe bułeczki twarogowe

Chyba każdy uwielbia świeże bułki na śniadanie prawda? Zwłaszcza gdy są jeszcze cieplutkie.... a co dopiero jak samemu się upiecze-wtedy są nie tylko pyszne, ale i zdrowe! 

Zwłaszcza jeśli zrobione są według  tego przepisu:

  • kostka twarogu-najlepiej chudego,
  • paczka [200g] otrębów owsianych,
  • jajko,
  • sól, pieprz, ulubione przyprawy
  • ulubione dodatki: pestki dyni, słonecznika, żurawina itd 
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • mleko.
 Twaróg rozgniatamy widelcem, łączymy z resztą składników. Dodajemy mleko tak, aby całość się ładnie połączyła. 



Lepimy bułki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 











Pieczemy ok. 20min w temp. 180 stopni.




2 komentarze:

  1. Bułeczki są przepyszne, PITWIERDZAM bo jadłam:-D czekam na kolejne przepisy:-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziś zrobiłam tak jak trzeba i wyszły super!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *