środa, 6 lipca 2016

Ogórki małosolne

Ogórki nastawione-teraz pozostaje tylko czekanie :) W piątek będzie można jeść :D


Niewielkie, jędrne ogórki myjemy i układamy w wyparzonym słoiku lub kamiennym naczyniu, przekładamy umytym koprem, czosnkiem i chrzanem [można kupić gotowe mieszanki do kiszenia ogórków-świeże lub suszone].
Solanka: wodę gotujemy i dodajemy sól-2 łyżki na każdy litr wody. Studzimy i zalewamy ogórki.

Lubicie ogórki małosolne? Robicie przetwory?

6 komentarzy:

  1. Uwielbiam sałatke z pomidorów i ogorkow małosolnych:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Akurat mam pomidory to może spróbuję? :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Muszę w końcu zrobić swoje:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Najlepiej dziś nastawić to akurat będą na weekend :)
      Pozdrawiam

      Usuń
  4. Też właśnie nastawiłam małosolne ogóreczki, są wyśmienite i do wszystkiego. Serdeczności :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jutro jestem zaproszona na grilla więc ogórki będą jak znalazł :)
      Pozdrawiam!

      Usuń

Dziękuję za komentarz!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *