Miesiąc temu obchodziłam imieniny i dostałam w prezencie książkę Ewy Chodakowskiej "Przepis na życie". Jakiś czas temu postanowiłam ugotować coś dobrego i zdrowego-no i chyba się udało :)
Pierwszym przepisem był indyk w warzywach. Pierś indyka, fasolka szparagowa, kalafior i bulion warzywny-to musi być pyszne! A do tego pęczak i obiad gotowy.
Pierś kroimy w kostkę i gotujemy w bulionie warzywnym razem z fasolką, kalafiorem, marchewką i cebulą. Doprawiamy ziołami i gotujemy na małym ogniu ok. godziny. To bardzo skrócony i zmodyfikowany przeze mnie przepis-po oryginał zapraszam do książki :)
Polecam wszystkim, a wkrótce znów ugotuję coś z książki-na pewno się wówczas pochwalę, a póki co biorę się za kolejną książkę którą dostałam tj. "Nowe oblicze Greya" czyli trzecia część trylogii oraz za przygotowanie najprostszej na świecie sałatki czyli sałatki z tuńczykiem-przepis już wkrótce!
Aż mi się sałatki zachciało!!
OdpowiedzUsuńMi tez-takiej tradycyjnej, jarzynowej Ale z tunczykiem szybciej sie robi ;)
OdpowiedzUsuń