czwartek, 3 grudnia 2015

Na szybko! Faszerowana papryka

Dziś wpadam na szybko z szybkim postem! :)
Lubicie faszerowaną paprykę? Ja dawno nie jadłam, po prostu kompletnie zapomniałam o tym cudzie kulinarnym. Robiłam ostatnio koszyczki TUTAJ i zostawiłam sobie trochę farszu żeby zapiec go w papryce. Niebo w gębie!!! :)

Paprykom odkrajamy "czapeczkę" wyjmujemy gniazda nasienne i płuczemy. 
Napełniamy farszem.
Ja posypałam jeszcze curry, ziołami prowansalskimi i potarkowanym żółtym serem.





Papryki wstawiamy do żaroodpornego naczynia. Podlewamy wodą-ok. pół szklanki. Pieczemy ok. 30min w 180 stopniach. 



Smacznego! 

1 komentarz:

Dziękuję za komentarz!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *